Gambar Hiasan |
Bahan-bahan:
- 3 ketul isi ikan salmon
- 4 biji potato
- 1 biji telur (dikepuk sedikit)
- Lemon (diparut kulit)
- Olive oil
- Garam
- Blackpepper
Cara-cara:
- Steam ikan salmon selama 5 minit
- Selepas masak, kupas kulit ikan salmon, hancur2kan/carik2kan salmon tu. Ketepikan
- Kupas potato, potong dan rebus hingga empuk
- Selepas masak, hancur2kan potato tu dan biarkan sejuk.
- Kemudian campurkan ikan salmon, potato, telur, parutan kulit lemon, garam dan blackpepper. Gaulkan sehingga sebati
- Bulat2kan menjadi fish cakes.
- Sapukan kedua-dua belah fish cakes tu dengan olive oil.
- Kemudian bakar dalam oven selama 15 minit dalam suhu 200 calcius atau gas mark 6 hingga rangup.
* Boleh di makan bersama-sama dengan salad atau coselow. Selamat mencuba ;)
No comments:
Post a Comment